Karanfil: Zengibar, Filipinler ve Hindistan’da yetiştirilen, kış aylarında yapraklarını dökmeyen bir ağaçtır. Çiçeğinin tomurcuklarına karanfil denilmektedir. Genellikle baharat olarak kullanılmaktadır.
Çiçeklerinden elde edilen karanfil yağının içeriğinde hidrokarbür, euganol, salisilik asid ve karyofilin vardır. Güzel kokuludur. Tadı acıdır.
Karanfilin Faydaları: Mikropları öldürür. Ağrıları dindirir.
Sinirleri uyarır. Hazmı kolaylaştırır.Gaz söktürücüdür.
İştah açar. İshali keser. Bedensel ve zihinsel yorgunlukları gidermekte etkilidir.
Cinsel arzuları kamçılar. Doğumu kolaylaştırır.
Karanfil ağız kokusunu giderir.Karanfil esansı diş macunlarında kullanılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder